Ciorba de perisoare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel+frunze
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de orez
  • 1 legatura leustean
  • 0,5 l bors
  • ptr perisoare:
  • 300 g carne tocata
  • 4 liguri orez
  • 1 lingura gris
  • sare, piper, putin marar tocat, 1 ou

Mod de preparare

Tocam ceapa, morcovii, ardeii, telina si radacina de patrunjel si le fierbem intr-o oala cu apa de cca 4 litri.

Pregatim compozitia pentru perisore amestecand ingredientele mentinate si formam perisoarele pe care le dam prin faina.

Dupa ce legumele au fiert aproximativ 15 min, adaugam perisoarele una cate una. Le lasam sa fiarba cca 1 ora si verificam daca orezul si carnea din perisoare sunt fierte. E momentul sa adaugam orezul si dovlecelul taiat cubulete. Dupa 10 minute adaugam si rosiile decojite si taiate cubulete.

Mai lasam ciorba inca 10 minute si adaugam borsul si lasam sa dea in clocot. Stigem focul si aromam ciorba cu frunze de patrunjel si leustean proaspat.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise