se spala se oparesc și se pun la fiert oasele intr-o oala cu apa și sare. cand au dat in fiert se spumeaza și se adauga 1/2 din cantitatea de ceapa , morcovi, albitura și țelina curațate, spalate și taiate in patrațele mici. cand zarzavatul a fiert se scot oasele și se toarna borșul fiert separat și bulionul, iar cand a inceput sa fiarba se adauga perișoarele. acestea se prepara astfel: se curața carnea de pielițe și se trece prin mașina de tocat carne cu jumatate din cantitatea de ceapa calita și verdeața tocata marunt. la tocatura rezultata se adauga ouale și sarea, amestecandu-se bine prin framantare. din aceasta compoziție se fac perișoarele, cate patru bucați la porție. carnea tocata se rotunjwește in mana pana ce capata o forma rotunda, se așeaza pe un platou, stropindu-se cu apa rece spre a nu se lipi. se introduc apoi in oala in care a fiert zarzavatul și se lasa a mai fierbe circa 10 - 15 minute. orezul se fierbe separat și se adauga la ciorba. se potrivește de sare și acreala. verdeața și leușteanul se spala, se toaca marunt și se pune la ciorba, dupa ce a fost data jos de pe foc. roșiile se adauga cand ciorba este aproape gata, dupa care se mai da in clocot.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise