Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de miel cu os (cap, gat, coada, coaste)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • 80 g orez
  • 2-3 oua
  • 200 ml smantana
  • 500 ml bors
  • frunze tarhon si leustean verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, la foc domol si inlaturam spuma formata.

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa preferinta. Tocam verdeata, iar orezul il spalam.

Morcovii ii tragem la tigaie in putin ulei, pina cand acesta capata o culoare portocalie.

Punem tot zarzavatul in ciorba, peste carnea de miel si il lasam sa fiarba bine la foc potrivit cam 30 de minute.

Daca vi se pare ca bucatile de carne sunt prea mari, puteti dezosa carnea pe care o rupeti bucatele, apoi o adaugati in ciorba, impreuna cu orezul si borsul. Lasati sa fiarba orezul.

Stingem focul sub ciorba si galbenusurile le batem bine cu smantana, la care adaugam 1-2 polonice ciorba fierbinte. Daca doriti, puteti lasa si albusurile linga galbenusuri. Amestecati bine si rasturnati compozitia in restul ciorbei, invartind in ea mereu.

Adaugam deasupra verdeata tocata marunt.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise