Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorbă de miel reţetă

Ingrediente

  • -cap de miel,gat,coada,gambe
  • -2 morcovi mari
  • -1 pastarnac
  • -1 patrunjel
  • -1 radacina de telina mica
  • -2 legaturi de stevie sau macris
  • -2 fire de tarhon verde,sau o lingurita uscat
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura sau 1 Lingura leustean
  • -2 legaturi de ceapa verde
  • -300 ml smatana
  • -1 Lg faina
  • -zeama de la o lamaie mare,sau mai mult,dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

-se fierbe carnea de miel,(eu am fiert0o la oala cu presiune)dupa ce a fiert, adaugam legumele radacinoase ,maruntite sau date pe razatoare si le fierbem si pe ele cam 15-20 de minute(la oala cu presiune sunt gata in 6 minute ).Carnea o scoatem,o dezosam,dupa ce s-a racit putin si o adaugam la loc in ciorba.

-smantana o amestecam cu faina sa nu se formeze cocoloase

-adaugam smantana ,stevia sau macrisul,ceapa verde,sarea si dam un clocot,dupa care inchidem focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust,si verdeturile (patrunjel,leusten,tarhon )

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise