Ciorbă de miel reţetă
Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.
Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de carne. Adaugam sare si piper si lasam putin carnea la foc mic dupa care adaugam lingurita de boia si completam cu 3-4 l de apa rece si bucatile de telina . Cand clocoteste apa adaugam crenguta de cimbru si lasam si fiarba la foc mic pana este fiarta carnea pe jumatate ( cam 10-15 min daca e mielul fraged, eu am lasat mai mult acum ca nu era fiarta deloc carnea ). Adaugam dupa aceea lingura de orez si pregatim cartofii. La 5 minute dupa orez adaugam cartofii taiati cubulete mici, acestia mai trebuie sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert si cartofii dregem ciorba cu 150 ml de smantana nu foarte grasa ( eu prefer varianta asta de smantana si nu pun galbenus la sfarsit deoarece mi se pare ciorba de miel o ciorba mai grea decat cea din alta carne) si cu lingurile de iaurt, mai punem sare si piper daca e cazul. Lasam sa clocoteasca si acrim dupa gust, eu am acrit cu o lingura de bors magic. Stingem focul si adaugam tarhonul si leusteanul, taiat marunt. De cand am descoperit aceasta combinatie folosesc mereu la aceasta ciorba si putin tarhon si leustean, inainte optam pentru una din ele dar in combinatie e mult mai buna ciorba, trebuie cantitate mica pentru ca aromele sa fie simtite dar sa nu predomine nici una din ele. Se serveste fierbinte, cel mai bine cu o felie de paine de casa….eu am servit-o in strachini de lut romanesti cum imi place sa o fac cu ciorbele romanesti.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise