Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 kg.carne de miel cu tot cu os,
  • -2 capatani de usturoi,
  • -4-5 foi de dafin,
  • -sare dupa gust,
  • -bors acru,dupa gust,
  • -5 oua,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -2 cepe mari,
  • -1 morcov,
  • -1 kg.cartofi,
  • -1 radacina de pastranac,
  • -1 radacina de patrunjel,
  • -1/4 radacina telina,
  • -1 legatura leustean verde.

Mod de preparare

-Se foloseste carne de miel,de preferabil cu mult os,pentru a da gust bun la ciorba!

-Se pune carnea la fiert cu apa,sare,foi de dafin,cepele,o capatana de usturoi si se lasa sa fiarba pana ce se desprinde carnea de pe os,apoi se opreste focul si se scoate carnea din zeama.

-Cand carnea s-a racit,se inlatura oasele si se taie carnea in bucati micute.

-Se strecoara zeama si in zeama se pun toate radacinoasele,(morcov,patrunjel,telina,pastarnac),tocate marunt,cartofii taiati cubulete si se fierb,cand sunt gata fierte se adauga carnea si borsul acru,dupa gust si se lasa sa traga cateva clocote,apoi se opreste focul.

-Se curata o capatana de usturoi si se face mujdei,se adauga smantana,ouale si se mixeaza bine.

-Dupa circa cinci minute dupa ce se opreste focul,se adauga compozitia de smantana peste ciorba,se adauga leusteanul tocat marunt si se amesteca usor.Sa aveti pofta dragilor!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise