Ciorba de maruntaie de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g pipote si inimi de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de orez
  • 1ou
  • 3 linguri de smantana
  • 1/2 l bulion
  • 1 lingura patrunjel frunze tocat fin
  • sare, piper si otet balsamic dupa gust

Mod de preparare

Se curata pipotele si inimile si se taie mai marunt. Se toaca ceapa, se curata si se taie cubulete legumele.

Se caleste usor ceapa, se adauga maruntaiele si se acopera oala cu capac si se soteaza la foc mic. Cand s-au imuiat pipotele, se adauga legumele si se calesc in continuare pana se imoaie morcovii, dupa care se pune apa clocotita (2-3 l) si se continua fierberea adaugande-se si orezul prefiert.

Dupa fierberea ingredientelor se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, se lasa un clocot, se drege cu oul batut cu smantana, se opreste si se adauga patrunjelul tocat, la servire se adauga otet balsamic dupa gust in farfurie. Se recomanda servirea cu paine prajita, ardei iute si un pahar de vin alb sau roze demisec.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise