Ciorba de loboda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de loboda

Ingrediente

  • 3 legaturi de loboda
  • un morcov tocat cuburi
  • o ceasca orez
  • 3-4 fire de ceapa verde taiata marunt
  • o jumatate ardei gras rosu taiat cuburi
  • o jumatate ardei gras verde taiat cuburi
  • patrunjel verde
  • leustean
  • un galbenus de ou
  • smantana
  • 0.5 l bors

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.

Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras

si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l)

Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Borsul se fierbe separat si se spumeaza.

Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in parte).

Se rup coditele frunzelor si se toaca marunt.

Cand orezul este fiert se adauga loboda si borsul.

Se amesteca bine galbenusul cu doua linguri cu smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala. Ciorba va deveni cremoasa si oul nu se va face zdrentze.

Se potriveste gustul cu sare si vegeta.

Dupa ce am pus loboda si borsul mai fierbem doar un clocot -doua si se opreste focul.

Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.

Se serveste rece sau calda cu smantana.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise