Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem solzisori, ardeii in cuburi si usturoiul il maruntim.
Punem o oala de 5L pe foc, adaugam uleiul si il lasam la incins. Punem pe rand :ceapa, dupa aprox. 2’, adaugam radacinoasele si usturoiul, amestecam si lasam la calit cam 5’ dupa care adaugam ardeii si cartofii. Asezonam, amestecam si mai calim totul impreuna inca vreo 5’. Peste legume adaugam 4L apa fierbinte, sau supa de oase dupa preferinta si lasam sa fiarba inca 30’. Inainte cu 5’ de a stinge focul, adaugam si taiteii Baneasa. La final, mai asezonam daca este nevoie si servim ciorba cu patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise