Se decongeleaza legumele, se pun intr-o strecuratoare si se clatesc sub un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa si o tocam fin. In oala in care preparam ciorba, punem uleiul, sarea, ceapa si cubul de unt si le sotam putin pana cand ceapa devine moale si usor galbena. Punem apoi legumele peste ceapa si le lasam si pe ele sa se rumeneasca 1- 2 minute pentru a li se intensifica aroma. Stingem totul cu 2 litri de apa calda si lasam sa fiarba toata compozitia 20-30 de minute, la foc mediu.
Alegem orezul sa nu contina impuritati, il spalam in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa curata, cat sa il acopere.
Scoatem rosiile intr-un bol mic, taiem rosiile intregi in bucati mai mici, amestecam totul cu putina apa rece, zaharul si condimentele din ierburi.
Dupa 20-30 de minute de fierbere a compozitiei din oala, adaugam orezul si lasam sa fiarba impreuna 10 minute, apoi turnam rosiile, borsul magic si condimentele din ierburi si le lasam sa mai clocoteasca inca 10 minute. Tragem oala de pe foc si o lasam sa se odihneasca 5-10 minute.
Intre timp spargem oul si separam albusul de galbenus. Frecam galbenusul intr-un bol cu o lingura de apa rece, apoi adaugam peste el laptele dulce. Dregem ciorba astfel: peste laptele cu galbenus turnam treptat din zeama calda din oala si omogenizam, apoi punem tot amestecul din bol peste compozitia din oala si amestecam sa se distribuie peste tot. Punem capacul si o lasam sa se aseze 5-10 minute, dupa care o putem servi. Daca dorim, mai putem adauga la servire smantana dulce.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise