Ciorba de iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr,varza murata
  • 1,5 litri de apa
  • 0,5 litri zeama de varza
  • 50 gr. slaninuta afumata
  • 1 galbenus
  • 4 limguri cu smantana
  • 1 morcov
  • 1 pastranac
  • 1 ceapa
  • putin patrunjel verde
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru aceasta ciorba se va folosi numai varza bine murata,tare,cu gust si miros caracteristic,placut.

Varza se taie fideluta.Daca nu avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza fideluta i se aduaga 1 litru de apa rece.Se lasa sa stea astfel aproximativ 1ora,dupa care se scurge.Vom completa cu inca 1 litru de apa.

In cazul in care avem zeama de varza,dupa ce am taiat varza, se pune la desarat,pentru 3-4 ore.Se scurge de apa.Taiem slaninuta cubulete si o calim usor,pana devine translucida.Adaugam ceapa taiata si o lasam sa se caleasca usor.Se adauga varza si celelalte legume.Se lasa sa se caleasca impreuna aproximativ 10 minute.Adaugam apa si zeama de varza ( in total 2 litri ) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.Varza trebuie sa fie usor fiarta,sa nu se inmoaie si sa ramana crocanta.Adaugam piper dupa gust .Frecam galbenusul si smantana pana devine o pasta omogena,apoi,dupa ce am luat oala de pe foc dregem ciorba cu grija ca sa nu se coaguleze smantana si galbenusul.La servire adaugam deasupra putin patrunjel verde taiata fin.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise