Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte. Cind clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cite 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare. Cind toate sint fierte, se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba citeva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie. Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina, taiate marunt si o mica ramura de cimbru. Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri, batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smintina sau iaurt, batute bine cu un galbenus.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise