Ciorba de fasole de post

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr fasole alba
  • 250 gr fasole rosie
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel mare
  • 1 telina potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 capia rosu
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru romanesc
  • frunze de telina
  • marar
  • leustean
  • zeama de corcoduse sau bors
  • bicarbonat 2 lgt
  • 1 cartof
  • 2 lgt rase zahar
  • pasta de rosii
  • piper boabe

Mod de preparare

Alegem fasolea de impuritati, o punem in apa rece de seara iar a doua zi o spalam si o fierbem separat cea alba de cea rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, 1 cartof si 1 lgt de zahar, bicarbonatul si zaharul le puteti adauga doar in ultima apa schimbata. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Puteti schimba vreo doua trei ape dar sa fie fierbinte. Punem condimente si cand a fiert fasolea o mutam in oala de ciorba. Adaugam apa fierbinte si legumele calite : ceapa, morcovul ras fin si capia cubulete. Adaugam si radacinoasele rase prin razatoarea mare. O parte din fasole o mixam si-o adaugam inapoi in oala, mie imi place sa fie putin crema. Cand au fiert bine punem bulion, verdeata si acritura. E foarte buna atat rece cat si calda.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise