Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fasole uscata
  • ciolan afumat
  • ceapa
  • ardei gras
  • morcov
  • telina
  • suc de rosii (pasta de tomate)
  • ulei
  • sare
  • cimbru
  • marar

Mod de preparare

Fasolea se alege, se trece printr-un jet de apa si se pune in oala. Se adauga apa; fasolea sa fie acoperita doar de 2-3 degete de apa.

Se lasa sa dea in cateva clocote si se schimba apa. Se arunca primele 2 ape, a treia se pastreaza altfel zeama nu va mai avea gust.

Se curata ceapa si se taie solzisori.

Ardeiul, morcovii si telina se toaca marunt.

Ciolanul dezosat se taie cuburi si se pune la fiert.

Cand este aproape fiert, se adauga legumele si fasolea cu zeama cu tot si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se potriveste de sare dupa gust.

Cand s-au fiert zarzavaturile, se adauga sucul de rosii.

Se lasa sa mai dea intr-un clocot, se stinge focul si se presara putin cimbru si marar proaspat tocat fin.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise