Ciorba de fasole boabe de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole boabe de post

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura tarhon
  • 1 crenguta leustean
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion
  • otet
  • sare
  • 2 linguri de faina alba
  • 100 ml ulei.

Mod de preparare

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam prima apa galbena, o spalam cu apa rece si o punem iar la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa aprox 1 ora, adaugam ceapa taiata marunt, marcovii, telina si ardeiul curatate, spalate si taiate cubulete, sau cum doriti. Cand zarzavatul este fiert, separat intro tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati faina, pregatiti un rantas auriu, la foc mic, apoi stingeti cu bulion, amestecati bine sa nu se formeze cocoloase si adaugati in oala cu ciorba, potriviti de sare, adaugati otet dupa gust, lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Stingeti focul, adaugati usturoiul zbrobit cu presa de usturoi, apoi presarati patrunjel, leustean si tarhon, taiate marunt.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise