Fasolea,curatata de impuritati,se pune in apa rece;se lasa peste noapte.
A 2-a zi se spala,in citeva ape si se pune la fiert,tot cu apa rece,cu o ceapa intreaga;cind fierbe se pune cam 3/4 lingurita sare.Se lasa la foc mic,semiacoperita,cam 45 minute;se scoate (si se arunca)ceapa intreaga.
Cealalta ceapa(cca70 g)se taie f.marunt;morcovul(cca 70 g)si cca 1/4 telina,se rad pe razatoarea mare.
Ceapa(astfel taiata) si morcovul(ras)si telina(rasa),se prajesc putin,se pun peste fasole.Se fierb toate impreuna,pina ce totul e fiert(dar nu flescait);se pun,acum,ardeiul si rosiile(fara coaja)taiate felii subtiri).Se mai pune cimbrul,niste frunze de leustean tocate,cca 1 lingurita vegeta.Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute;se potriveste de sare;se stinge focul si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se serveste ca atare,sau cu smintina
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise