Ciorba de dovlecel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 l lapte prins
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi le sotam in 2 linguri cu ulei.Adaugam dovlecei rasi si apa necesara.Punem si pasta de gogosari , firele de marar si asezonam.

Lasam sa fiarba lebumele, la foc potrivit,acoperind oala cu un capac.Cand sunt gata fierte, amestecam cu o lingura in laptele prins si il rasturnam in ciorba.Daca mai e nevoie adaugam putina apa fierbinte. Lasam ciorba sa dea un clocot, dupa care stingem focul sub oala.

Servim ciorba ca atare sau cu cate o lingura cu smantana, cu marar verde ,presarat deasupra(optional).

Daca doriti, ciorba se poate servi alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise