Ciorba de curcan

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de tara
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 bucata radacina de telina
  • 2 fire ceapa verde
  • 500 gr smantana cu grad scazut de grasime
  • 5 oua
  • bors acru dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana de usturoi.

Cand carnea este aproape fiarta, se scoate, se strecoara supa, se taie carnea in cubulete si se pune iarasi la fiert, in supa rezultata. Se adauga peste supa, ceapa verde toacata marunt, morcovul felii, cat de mari va place, radacina de patrunjel si telina taiate marunt, ardeiul gras tocat, cartofii taiati cuburi si se fierb la foc potrivit.

Cand toate sunt fierte, se adauga bors acru, sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca cateva minute, nu mai mult de cinci minute si se opreste focul.

Intr-un vas, se pun ouale si se mixeaza, se adauga smantana si se continua mixarea. Se ia cu polonicul ciorba din oala si se pune peste smantana, amestecand usor sa nu se branzeasca smantana si apoi se toarna in oala cu ciorba, amestecandu-se usor.

La final, se adauga leustean tocat marunt. Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise