Ciorba de cartofi gatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • aproximativ 300 gr "iasca galbena", ciuperca de padure
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa alba
  • 2 fire apio
  • 300 ml suc de rosii
  • verdeata proaspata-patrunjel, leustean
  • Pentru servit: smantana, ardei iute

Mod de preparare

Astazi va impartasesc reteta unei supe speciale.

Ce este special la supa asta? Simplitatea ei si ingredientele. Ciuperca "iasca galbena" sau "puiul padurii" cum mai este cunoscuta, are o aroma deosebita. Este o ciuperca fibroasa, destul de tare daca nu o gasesti in stare foarte tanara, motiv pentru care eu am fiert-o separat pentru inceput. Seamana foarte bine la gust cu carnea de pui, se foloseste atat ciuperca cat si zeama in care fost fiarta.

In cuva aparatului se pune ciuperca curata si spalata si aproximativ 2 litri apa.

Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Zeama in care a fiert ciuperca se pastreaza si se foloseste la ciurba propriu zisa. Ciuperca se taie cubulete.

Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva aparatului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa. Se taie restul legumelor ca pentru ciorba, se adauga peste ceapa calita, cartofii taiati cuburi mai mari, ciuperca fiarta si taiata cubulete, zeama in care a fiert ciuperca, sucul de rosii. Se pune capacul peste aparat, se selecteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se asezoneaza ciorba cu sare si piper daca va place, verdeata proaspata este obligatorie. Se serveste calda cu smantana, ardei iute...Sa va fie de folos!!!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise