CIORBA DE CARTOFI CU TARHON

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 morcov mare(125-140 g)
  • -1 ceapa mica(cca 50 g)
  • -tulpina de la 1/2 de telina(30-40 g)
  • -1/2 ardei(cca 50 g)
  • -2 rosii(cca 200 g)
  • -2 cartofi(cca 250 g)
  • -cca 2 lingurite si jumatate de tarhon
  • -sare si otet dupa gust
  • -cam 1 lingura de untdelemn
  • -1l-1 1/2l apa

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita cu ulei(1 lingura),in care se prajeste putin ceapa si morcovul;se prajesc putin,pentru

a-si dezvolta aroma si culoarea.

Se pune apoi apa fierbinte;se potriveste de sare(se poate pune Delikat,Knor...)Cind apa clocoteste se pune ardeiul,telina,rosiile(decojite);totul taiat felii.Se lasa sa fiarba cca 30 minute,semiacoperit,la foc mic.

Dupa aceea se pun cartofii,taiati cubulete si tarhonul.

Se lasa totul sa fiarba inca cca 15-20 minute.

Cind totul legumele sint fierte,se potriveste de sare si otet;se mai fierbe citeva clocote.Se ia de pe foc.Se serveste fierbinte;se poate pune smintina,linga.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise