CIORBA DE BURTA DIN ARDEAL

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. burta de vaca,
  • 200g.morcovi,
  • 40ml.otet,
  • 2 oua,
  • 40g.sare,
  • 50g. usturoi,
  • 1 kg. oase de vaca,
  • 200g. ceapa,
  • 100g. telina,
  • 50g. hrean,
  • 40g. leustean,
  • 2 g. piper boabe;

Mod de preparare

1. Oasele spalate si sparte, impreuna cu burta curatata si spalata bine, se pun la fiert in 2 l. de apa rece. Se ia spuma, se adauga sarea, piperul boabe si zarzavatul curatat si spalat. Se lasa sa fiarba la foc incet 5 ore, avand grija ca oala sa fie bine acoperita. Se ia oala de pe foc, se strecoara zeama, iar burta se taie in fasii de 1 cm. latime, care se introduc din nou in zeama. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea cateva clocote.

2. Se drege ciorba, la sfarsit, cu ouale batute si se serveste cu otetul ramas, cu usturoi pisat sau hrean ras. Se presara leustean tocat deasupra si se serveste cu ardei iute.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise