Ciorba de burta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3kg burta de vita
  • 1 os mare de vita-eu am folosit rasol de vita-
  • o telina
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • un patrunjel –radacina-
  • doua cepe
  • 4-5 catei usturoi (pentru pus la fiert)
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • pentru dres ciorba:
  • 5 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • Pentru servit:
  • Otet
  • Usturoi pisat

Mod de preparare

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de minute sub presiune.Apoi se curaţă legumele şi se pun la fiert alături de fâşiile de burtă. Se potriveşte de sare.Si se mai lasa la fiert pana ce burta este moale. Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu rasolul,pe care il curatam de carne si o taiem fasii subtiri, strecuram zeama . Asezam din nou oala pe foc si adaugam zeama de lamiae(.Eu pun zeama de lamaie intrucat albeste foarte bine ciorba.)Apoi punem 4-5 catei de usturoi zdrobiti , si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.Cine doreste poate adauga si gogosar in otet pentru aroma.Eu am pus.

Se serveste cu otet si ardei iute.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise