Cartofi se taie cubulete, orezul se spala bine, cepele se curata si se lasa intregi, morcovul si patrunjelul se rad. Se pun la fiert. Separat se fierbe si zeama de varza acra. Dupa ce au fiert toate, ceapa se scoate, se adauga
zeama de varza de acra, sare (daca mai este nevoie), piper si se mai lasa sa dea un clocot.
Daca dorim sa o transformam intr-o ciorba cu carne, se pot folosi coaste de porc afumate sau crude. In acest caz se procedeaza astfel:
-coaste crude: se spala bine si se pun la fiert. Se fierb foarte bine pina cade carnea de pe oase. Se scot oasele si carnea impreuna cu zeama in care au fiert si cu ingredientele de mai sus se pun la fiert. In continuare se procedeaza ca mai sus.
- coaste afumate: se spala bine si se pun la fiert. Se fierb citeva minute dupa care se arunca apa in care au fiert si pun din nou la fiert. Mai departe se procedeaza ca la coastele crude.
In ambele cazuri (coaste crude sau afumate) se poate drege ciorba la sfirsit cu un ou cu smintina. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise