Intr-o oala puneti la fiert in 3 litri de apa cu putina sare costita, dovlecelul si cartoful taiate in bucati mai mari.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si caliti ceapa tocata marunt, morcovul feliat, telina cubulete mici, rosia decojita si tocata marunt si ardeiul gras tocat. Adaugati si cuburile de concentrat. Dupa cateva minute adaugati totul peste ciorba.
In alta oala mai mica puneti prunele verzi la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce fierb aproximativ 10 minute strecurati zeama direct peste ciorba si lasati-o la fiert, la foc mic cu capac, inca 20-30 minute.
Puneti intr-un castronel un ou intreg plus un albus si in supiera galbenusul ramas cu smantana. Adaugati in castronel faina, sare, piper si amestecati energic cu telul mic in forma de para (sau intr-un blender), dati focul foarte mic la ciorba si turnati compozitia de ou incet in oala. Cand zdrentele de ou sunt fierte coboara la fundul oalei aproximativ 5-6 minute. Adaugati 1-2 lingurite de zahar, leustean tocat, dregeti gustul de sare si piper si este gata.
In supiera amestecati galbenusul cu smantana, leustean tocat si puneti deasupra ciorba. E ceva nemaipomenit!!! Zici ca e bors.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise