Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar nu am prea fost incantata de rezultat, asa ca le-am lasat o perioada deoparte.
Avand insa ocazia sa gust din cateva supe/ciorbe crude care mi-au placut tare mult, am inceput sa mai prind curaj. Inca nu sunt multe care imi plac, dar mai experimentez.
Reteta de fata (cu mici modificari) am primit-o de la o persoana draga, care a participat la cateva din ateliere pe care le-am sustinut in Cluj. Multumesc tare mult pentru reteta Rodi. Este o adevarata incantare pentru mine.
Dupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa.
Lichidul obtinut l-am pus in blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de cocos si sare si le-am lasat sa se omogenizeze cateva secunde. Eu am adaugat si 2 linguri de caju, dar sunt convinsa ca merge excelent si fara.
Apoi am dat morcovul pe razatoare, am taiat ardeiul cubulete, am tocat patrunjelul.
Am pus lichidul intr-un bol si am adaugat legumele maruntite si semintele de canepa. Le-am amestecat bine si apoi mi-am lasat papilele gustative sa fie incantate.
Eu am servit-o fara nimic altceva, dar sunt sigura ca merge excelent cu painici crude sau paine integrala.
Cu drag,
Valentina
DeliciiSanatoase.ro
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise