Se taie, cartofii cubulete, ca la orice ciorba, morcovii, si albitura, asemeni. Ceapa, tocata marunt, si castravetii , felii de circa 4-5 milimetri grosime, fara capete, rosiile , cubulete, pe cit posibil.. ciusca, dupa ce s-a gustat, 1, poate doua, dar fara samburi (se curata in prealabil de samburi) Se pun la fiert , toate odata, cind cartoful,... intra furculita in el destul de usor, sunt aproape gata, atunci, se adauga: borsul, coditele de leustean, taiate in prealabil, fideaua, si tulpina de pastarnac..., dupa circa 10-15 minute, se adauga dupa gust, sarea si un pospai de piper.
Ouale se bat bine separat, cu iaurt, sau smantana, intr-o farfurie adanca, iar inainte de a se adauga, se pune un polonic de zeama din ciorba, peste ele, si se amesteca, dupa 2-3 minute, de la oprirea focului se adauga (oualele batute cu iaurt..)
Inainte de a se opri focul, cu citeva secunde, se adauga ultimul leustean, tocat marunt.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise