Ciolan in Manta cu Bere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc ciolan mare de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 2 catei usturoi
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 200 ml bere
  • 8 linguri faina
  • 2 oua
  • sare,
  • delikat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Ciolanul se pune la fiert in Kukta (oala cu presiune) impreuna cu 1 capatana usturoi, 2 foi dafin, 1/2 lingura sare si piper boabe si se fierbe timp de 40 minute ( pana se desface de pe os ). Se scoate si se lasa la racit. Se dezoseaza, se taie fasii.

Pregatim aluatul in care tavalim bucatile de ciolan in felul urmator: intr-un vas pisam 2 catei usturoi, punem 2 oua si le batem bine apoi adaugam 200 ml bere si 8 linguri mari de faina. Se amesteca bine pana obtinem un aluat mai gros ca de clatite. Prin acest aluat tavalim bucatile de ciolan si le prajim in ulei abundent.

Se servesc alaturi de orez, pireu de cartofi cu sos de maioneza fiarta, sau sos tartar.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise