Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti

Ingrediente

  • un ciolan afumat in casa (adus de la Varatec)
  • 1l vin alb
  • 4 foi de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • jum.lingurita boabe coriandru
  • 6 cuisoare
  • cimbru,busuioc si tarhon macinat

Mod de preparare

Ciolanul se portioneaza dupa caz, se razuie un pic cu cutitul ,se spala bine si se aseaza intr-o oala.Se toarna vinul,se completeaza cu apa pana este acoperit complet,se adauga condimentele si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic.

Cand este fiert foarte bine se lasa la racit ,dupa care se dezoseaza si se serveste alaturi de garnitura si muraturile preferate.

Eu am pregatit un piure de cartofi in care am adaugat la sfarsit nucsoara si o mancarica de ardei capia copti .

http://www.gustos.ro/retete-culinare/piure-de-cartofi-7.html

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancare-de-ardei-capia-copti.html

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise