Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare, piper, cimbru, dupa gust. Varza taiata marunt se freca cu sare si se scuge de apa pe care o lasa. Se caleste apoi la foc potrivit putin cate putin pana se inmoaie avand grija sa nu se lege de fundul ceaunului.
Ciolanul afumat cu os se fierbe separat si se prajeste putin (sau se introduce in cuptorul cu microunde). Cand este gata se « cladeste » varza calita peste ciolan si se adauga zeama in care a fiert acesta. Daca zeama este prea sarata se potriveste cu apa. Pe deasupra se pun rosiile taiate rondele si se presara mararul taiat marunt.
Se introduc la cuptor la o temperatura de 40-45 grade.
Se lasa la cuptor 30 de minute, se verifica si se scoate dupa ce scade zeama in care a fiert si ciolanul se poate strapunge usor cu furculita.
Hreanul se rade pe o razatoare mica si se prepara cu otet si smantana dupa gust.
Ciolanul se taie felii de pe os (sau intreg) si se serveste pe un platou de lemn cu mamaliga calda si hrean
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise