Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.
Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.
Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte.
Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)
Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.
Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.
Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.
Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat.
Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.
Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.
Demential! Si ciocolatos!
TIPS-URI
1. folositi ciocolata de calitate
2. aveti rabdare sa se tempereze glazura de ciocolata inainte de a imbraca totul.
3. atentie sa nu fierbeti gelatina.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise