Ciocolată de casă în două culori

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 150 g unt 82-85%
  • 270 g lapte praf
  • 3 linguri cu cacao
  • migdale pentru decor

Mod de preparare

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu siguranță, ciocolata de casă.

Cu un gust fin de lapte îmbogățit cu nuci sau alune de pădure, merișoare, stafide sau migdale, acest dulce este și astăzi de nerefuzat. Eu v-am adus o rețetă clasică, delicioasă, îmbogățită cu fulgi ușori de migdale.

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l.

Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și laptele praf. Într-una din porții am cernut cacaoa. Am omogenizat.

Am presărat fulgi de migdale în forme de silicon și am așezat amestecul în straturi.

Am pus ciocolata la rece pentru câteva ore.

Ce ziceți? Nu-i așa că v-am făcut poftă? :)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise