Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.
Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox. Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.
In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.
Pregatim o tava (a mea a avut 24x24 cm, o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara. Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.
Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.
Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.
Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.
In loc de nuca prajita puteti adauga stafide hidratate in rom sau bucati de migdale prajite usor ;)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise