Ciocolata de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de lapte praf
  • 1 pachet de unt
  • o sticluta esenta rom
  • 500gr zahar tos
  • 3-4 linguri cacao pulbere
  • 1 pahar cu apa (200ml)

Mod de preparare

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa la foc mic. Din momentul cand incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se trage cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, impreuna cu esenta de rom si cacao. Se amesteca bine cu mixerul pana cand nu mai sunt cocoloase de lapte praf. Pasta obtinuta se pune la racit intr-o tava de cuptor care a fost unsa cu unt. Este delicioasa si cu nuci coapte si zdrobite, puse deasupra.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise