Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 250 g lapte praf
  • 100ml apa
  • 100 g unt
  • esenta de rom o sticluta
  • 50 g cacao, dau depinde cat vreti sa fie de concentrata
  • puteti adauga si alte mirodenii cum ar fi: stafide, nuci, nuca de cocos, etc.

Mod de preparare

Apa ca zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, pana devine un sirop. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste. Se adauga dupa preferinta fiecaruia stafide, nuci, etc. Se cerne laptele praf si cacaoa peste acest sirop. Se amesteca foarte bine si repede sa nu se intareasca si sa nu se faca cocoloase.

Daca vrei sa fie alb nu adaugi cacao si reteta se face la fel.

Tava trebuie pregatita cu o foie de plastic si peste putin de unt. Se pune ciocolata .

Se lasa sa se raceasca 12 ore daca rezista, dar la mine nu a rezistat, ca sa fie buna, buna.

Pofta buna sa ai!

Ma gasiti si pe blogul meu culinar www.buntati-culinare.blogspot.com

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise