Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 250 g lapte praf
  • 100ml apa
  • 100 g unt
  • esenta de rom o sticluta
  • 50 g cacao, dau depinde cat vreti sa fie de concentrata
  • puteti adauga si alte mirodenii cum ar fi: stafide, nuci, nuca de cocos, etc.

Mod de preparare

Apa ca zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, pana devine un sirop. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste. Se adauga dupa preferinta fiecaruia stafide, nuci, etc. Se cerne laptele praf si cacaoa peste acest sirop. Se amesteca foarte bine si repede sa nu se intareasca si sa nu se faca cocoloase.

Daca vrei sa fie alb nu adaugi cacao si reteta se face la fel.

Tava trebuie pregatita cu o foie de plastic si peste putin de unt. Se pune ciocolata .

Se lasa sa se raceasca 12 ore daca rezista, dar la mine nu a rezistat, ca sa fie buna, buna.

Pofta buna sa ai!

Ma gasiti si pe blogul meu culinar www.buntati-culinare.blogspot.com

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise