Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Descopera reteta simpla si rapida de churros, gogosi turnate cu aluat oparit, crocante la exterior si pufoase la interior. Delicioase si aromate, perfecte pentru orice ocazie!

Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru churros:
  • 250 ml de apa
  • 100 g de unt
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 150 g de faina
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • Ingrediente pentru decor:
  • zahar tos
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-o cratita pune apa, untul, zaharul si sarea. Transfera cratita pe foc si lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere.
Cand amestecul incepe sa fiarba, adauga faina deodata si amesteca rapid cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de pe marginile cratitei si formeaza o bila.
Ia cratita de pe foc si lasa aluatul sa se raceasca usor timp de cateva minute.
Dupa ce aluatul s-a racit putin, adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si elastic.

Pune aluatul intr-un pos (sac de patiserie) cu un varf stelat.
Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de incins, astfel incat churros-urile sa se prajeasca frumos si sa devina crocante.
Poseaza aluatul in uleiul incins, taind bucati de 10-15 cm cu o foarfeca sau cutit, in functie de lungimea dorita.
Prajeste churros-urile pana devin aurii, rotindu-le pentru a se praji uniform. Apoi scoate-le si lasa-le sa se scurga pe prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

Amesteca zaharul cu scortisoara intr-un bol.
Trece churros-urile fierbinti prin acest amestec, asigurandu-te ca sunt bine acoperite.
Servire:
Churros-urile se servesc de obicei calde, alaturi de o ciocolata calda groasa pentru inmuiat sau pot fi savurate pur si simplu asa cum sunt.

Noi le-am servit cu inghetata de vanilie, sos caramel si fructe. Pofta buna!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise