Chouxuri insiropate din aluat dospit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat;1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina
  • sirop;250 ml apa.o cana de zahar,esenta
  • crema ;2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt,esenta,un praf de sare
  • decor;200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu faina pana se adauga tot,apoi se acopera cu un prosop si se lasa cel putin 30 de minute sa creasca atat cat sa isi dubleze volumulSe ung cu ulei 12 forme de silicon,potrivit de mari apoi se torna cu lingura compozitia dospita si se da la coptt cca.25 minute la foc potrivit ,sa se rumeneasca usor.

Se da in cateva clocote apa cu zaharul pentru sirop iar la sfarsit se da de pe foc si se adauga esenta dupa preferinta si se lasa sa se raceasca

Pentru crema mixam cele 2 albusurile cu un praf de sare apoi adaugam 4 linguri de zahar simixam pana se intaresc ca pentru bezea. Cele2 galbenusuri se freaca cu un pic de lapte

si amidonul,cu restul de zahar si restul de lapte ramas.Se aseaza castronelul deasupra altuia cu apa fiarta si se amesteca crema incontinuu pana se intareste ,se adauga si bezeaua din albusuri si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena si tare ca consistenta.Se da de pe apa clocotita si adaugam esenta si untul.amestecand continuu pana la incorporarea perfecta.Se lasa sa seraceasca

Prajiturelele coapte se insiropeaza bine apoi setaiepartea de deasupra a fiecareia in parte,se toarna crema cu un pos,apoi un strat de frisca,se aseaza capacul prajiturei.Dupa ce am umplut fiecare prajitura insiropata cu crema se decoreaza fiecare cu ciocolata alba.Se da la rece cel putin o ora.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise