Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.
Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise