Choux a la creme

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 1 albus de ou
  • 5 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 6 linguri apa
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana faina

Mod de preparare

Bati ouale intregi si albusul pana obtii o spuma.Intr-o cratita mica, pune untul, laptele, apa, zaharul si sarea si lasa-le la fiert, la foc mediu, amestecand o data sau de doua ori in compozitie. Cand amestecul incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si incorporeaza faina cu o lingura de lemn, pana obtii o compozitie omogena. Pune din nou cratita la foc mic, amestecand continuu,mai lasa pe foc aluatul circa 3 minute. Lasa aluatul un pic sa se raceasca ,apoi adauga incet ouale batute bine, amestecand bine compozitia pana se formeaza o pasta groasa, fina si lipicioasa. Da drumul la cuptor, pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si pune aluatul in posul cu sprit. Cand incep sa se rumeneasca, sunt gata. Pentru umplutura poti pune crema de cremsnit dr. Oetker si frisca sau budinca de vanilie.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise