Chiftelute marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 felie groasa franzela inmuiata in lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 300g pasta tomate
  • 50 ml vin alb
  • foi dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica, oul si mararul tocat.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se framanta bine compozitia, apoi se ia cate o lingurita se pune pe o foaie de nailon tapetata cu faina si se da forma rotunda.

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.

Sosul:

Pasta de tomate se subtiaza cu vin si o jumatate cana de apa. Se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cateva boabe de piper si putina sare.Cand se leaga putin sosul, se adauga chiftelele si se mai fierb 15 minute.

Nimic nu poate fi mai bun decat cateva chiftelute calde cu sos, alaturi de o gramajoara de piure de cartofi dres cu lapte si unt si cativa castraveciori murati in otet.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise