Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie se amesteca cu
patrunjelul,ceapa,oul,usturoiul,sare,piper,oregano.
Se amesteca,totul,bine;se fac,apoi,chiftelute rotunde(mai mari,putin,decit perisoarele);in mijlocul fiecarei chiftelute,se pune un cubulet de cascaval.
Dupa ce chiftelutele sint gata,se dau prin faina,apoi,se pun inyt-o tava cu 5-6 linguri de ulei.
Aceasta tava se da la cuptor(la foc mediu),in jur de 30 minute,mestecind(chiftelele) din cind in cind.
In timpul acesta,cele 5-6 rosii se fac suc;sucul se pune intr-o cratita;se pune apa(cca 300-500 ml),peste suc;se potriveste de sare,piper,oregano;se pune pe foc.Daca nu e suficient de rosu,punem niste pasta de rosii.Se lasa pe foc,pina fierb toate,impreuna.
Cind sint rumene,chiftelutele se pun in alta tava;se pune peste ele sosul de rosii,fierbinte.
Se pune in cuptor,pt.inca 20 minute(aproximativ).
Dupa ce \"Chiftelutele marinate\" sint gata,se servesc,
fierbinti,cu garnitura de orez.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise