Chiftelute din peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg peste
  • 100 g slanina
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 150 g paine
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 Iegatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza), cu cutitul de bucatarie, pe lungimea coloanei vertebrale, apoi se taie in bucati mici. Oasele rezultate se fierb intr-un vas cu apa rece (1 l) si sare, obtinindu-se o supa care se strecoara si se raceste. Piinea alba se inmoaie in 300 ml supa de oase de peste. Slanina se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in 25 ml ulei si 100 ml supa de peste. Pestele, filetat si taiat bucati, slanina, ceapa inabusita si racita, se trece prin masina de tocat carne, de doua ori. Pasta obtinuta se amesteca cu piinea inmuiata, cu ouale, sarea, piperul macinat, patrunjelul verde, curatat, spalat si taiat marunt. Se amesteca componentele bine, obtinand o pasta omogena. Din aceasta pasta se formeaza chiftelele, care se trec prin faina, si se prajesc in uleiul infierbintat. Se servesc reci sau calde cu diferite garnituri de legume.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise