Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -piept de pui – 900 gr
  • -crupe de hrisca – 120 gr (uscata)
  • -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici
  • -usturoi – 3 catei
  • -marar sau patrunjel
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -ou – 1 buc.
  • -sare, piper negru macinat – dupa gust
  • -ulei sau unt pentru tapetarea tavii
  • Pentru sos:
  • -smantana 10% - 120 gr
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -frisca 20% - 50 ml
  • -marar sau patrunjel
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit.

2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau prin masina de tocat.

3. Hrisca se amesteca cu carnea si legumele tocate si oul crud.

4. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

5. Intre timp taiem cascavalul cubulete (una din cutii, cealalta o vom folosi pentru sos), care va reprezenta umplutura pentru chiftelute.

6. Formam chiftelutele si in mijloc ascundem cate un cubulet de cascaval. Le asezam in tava tapetata cu unt sau unsa cu ulei.

7. Sosul il vom face in felul urmator: se amesteca smantana, frisca, cascavalul ramas, sare si verdeata.

8. Turnam sosul peste chiftelute si dam la cuptor pentru aproximativ 35 minute la temperatura de 200 grade.

Pofta buna !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise