Chiftelute din dovlecei si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g dovlecei
  • 250 g telemea de vaca
  • 1 ou
  • o legatura de marar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri faina
  • piper
  • sare(doar daca este necesar)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea. Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, oul , mararul tocat , faina , pesmetul,condimentam cu sare (doar daca este necesar) si piper, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o cratita cu ulei incins punem chiftelele cu lingura si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Le putem servi calde sau reci, simple, cu smantana sau mujdei de usturoi.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise