Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (pulpa, de be burta)
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare roz
  • Mirodenii dupa gust: piper proaspat macinat, sumac, chimen, chimion, amestec de condimente pentru kebab (aproximativ ½ lingurita din fiecare)
  • Pentru garnitura:
  • 1 kg cartofi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Boia afumata
  • Pentru sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • Sare roz si piper proaspat rasnit
  • ¼ castravete Fabio
  • 1 lingurita menta uscata
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • In plus: salata rucola

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate la carnea tocata, plus sarea, uleiul, ceapa rosie tocata marunt si amestecul de mirodenii pentru kebab. Se amesteca cu mana compozitia. Se adauga 50-70 ml apa fierbinte, se framanta din nou carnea si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se formeaza cu mainile umede chiftele si/sau mititei. Se pun in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 200 grade C, pentru 20 minute.

Cartofii se curata de coaja si se fierb pe jumatate, in apa cu sare. Se strecoara de apa fierbinte cartofii, se pun langa carnea care a stat la cuptor 20 minute, se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, sare, piper proaspat rasnit, boia afumata si se amesteca. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cartofii sunt usor rumeni.

Pentru sos: castravetele se spala, nu se curata coaja, se taie in jumatate pe lungime, apoi in sferturi. Se taie partea cu seminte, restul de castravete se taie cubulete. Se pune castravetele taiat intr-un castronel, se adauga restul de ingrediente si se amesteca. Se asezoneaza dupa gust.

Se servesc chiftelele impreuna cu cartofi, salata rucola, iar peste salata, sos de iaurt cu menta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise