Chifteluţe de soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 grame soia boabe fiartă
  • - 1 cană fulgi e secară
  • - 1 cană fulgi de ovăz
  • - 1 morcov
  • - 1 bucăţică păstârnac
  • - 2 linguri seminţe de susan
  • - 2 linguri tărâţe de grâu
  • - 3 căţei usturoi
  • - 1 ceapă mică
  • - 1-2 felii ardei roşu
  • - 2 ouă
  • - frunze de pătrunjel şi mărar
  • - sare, piper

Mod de preparare

Soia am fiert-o până ce au devenit boabele moi (aproximativ 2 ore, înmuiată 12 ore înainte), apoi am făcut din ea o pastă folosind blenderul. Peste această pastă am adăugat într-un vas morvocul, păstrârnacul, ardeiul, ceapa date pe răzătoare, usturoiul pisat, frunzele tocate, cerealele, ouăle şi condimentele. Am amestecat toate ingredientele până ce am obţinut o pastă din care se pot forma chifteluţe.

Am uns tava de la cuptor cu ulei de măsline şi am pus chifteluţele în ea. Le-am copt la cuptor aproximativ 30 de minute.

Sunt foarte consistente şi gustoase.

Noi le-am servit cu garnitură de ghiveci de legume.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise