Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat. Ofera familiei tale o masa reconfortanta si plina de arome!
Intr-un bol mare, amestecati carnea de pui tocata, ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, sarea si piperul. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.
Formati chiftelute de dimensiuni egale, de aproximativ marimea unei nuci.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul la foc mediu. Prajiti chiftelutele putin sau pana devin aurii (cum preferati).
Intr-o tigaie adanca, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti pana devin moi si aurii, aproximativ 5 minute.
Adaugati rosiile cuburi sau sosul de rosii, zaharul, sarea si piperul. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand sosul se ingroasa putin.
Puneti chiftelutele prajite in sosul de rosii si lasati-le sa fiarba impreuna timp de inca 10 minute, pentru a se imbiba cu aromele sosului.
Fierbeti cartofii intr-o oala mare cu apa sarata pana devin moi, aproximativ 20 de minute. Scurgeti apa.
Adaugati untul si laptele peste cartofii fierti si pasati-i pana obtineti un piure cremos. Adaugati sare dupa gust.
Puneti o portie generoasa de piure de cartofi pe fiecare farfurie.
Adaugati cateva chiftelute de pui si turnati sosul de rosii deasupra.
Garnisiti cu ceapa verde tocata, daca doriti.
Aceasta combinatie de chiftelute de pui in sos de rosii si piure de cartofi este perfecta pentru o masa de familie, oferind un gust bogat si reconfortant.
Incearca si reteta de chiftelute aperitiv, Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii sau de chiftelute marinate. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise