Cum am mai spus si in alte ocazii, din cand in cand, am chef de cate-o pauza de carne si asa au aparut aceste minunate chiftelute. Nu as vrea sa neglijez in discutia asta sosul, pentru ca ar fi nereverentios :). Un amestec interesant intre chiftelutele nisipoase si sosul cremos.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele si cu asta am terminat, il punem de-o parte.
Mazarea se pune la fiert in apa suficienta cam 10 min. Apoi se paseaza in blender sau cu mixerul de legume, se adauga 2 oua batute, ceapa tocata marunt, mararul si condimentele. Amestecul omogenizat se da putin la rece (15 min).
Cu o lingura se formeaza in palme chiftelutele si se tavalesc usor printr-un strat fin de faina. In tigaie se incinge uleiul, cam de 2-3 degete cat sa acopere aproape integral chiftelele. Cand uleiul este incins, se cufunda chiftelutele si se tin 5 min, intorcandu-le la jumatea timpului de pe o parte pe alta, pana se rumenesc un pic. Se scot alaturi, pe o farfurie peste care ai pus un servetel, ca sa scurgi surplusul de ulei. Sa ai pofta!
Nota: Ideea acestor chiftelute mi-a venit de pe blogul Laurei Sava, cu modificarile aferente si sosul "inventat" ad-hoc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise