-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
-Se fierb tare 22 ouă de prepeliță.
-Se spală verdeața și ceapa verde care se toacă mărunt.
-Cartofii fierți se decojesc și se taie cuburi mai mici.
-Ouăle fierte și decojite se taie în cubulețe.
-Într-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele: cubulețele de cartofi fierți și ouă, verdeața și ceapa tocate mărunt, brânza dată pe răzătoarea mare sau tăiată cubulețe, făina, pesmetul (2 linguri), smântâna, restul de 8 ouă crude de prepeliță. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până rezultă o compoziție consistentă, nu foarte tare.
-Cu ajutorul unei linguri se formează ”grămăjoare” din compoziție care se pun într-un vas în care avem pesmet. Se tăvălesc bine chifteluțele prin pesmet și li se dă forma preferată (rotundă și aplatizată la mine).
-După ce am terminat de pregătit toate chifteluțele, punem la încins uleiul într-un vas/ tigaie pentru prăjit.
-Când uleiul este încins, cu grijă, se pun chifteluțele (nu trebuie să fie ”înghesuite” pentru a nu-și strica forma) și se lasă să se prăjească cca 3-4 minute pe fiecare parte, astfel încât să se prăjească uniform.
-Când chifteluțele s-au prăjit și au căpătat o culoare frumos aurie, cu ajutorul unei palete se scot din ulei și se pun pe un șervet absorbant de hârtie.
-Chifteluțele se mută apoi pe farfuria/platoul de servit, putându-se consuma după dorința și plăcerea fiecăruia: calde sau reci, la aperitiv sau în orice moment vi le doriți, simple sau asezonate cu roșii sau salata preferată. Noi le-am servit cu salată, alături de un sos răcoritor din iaurt, smântână, usturoi și multă ceapă verde tocată marunt.
Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Sfat:
- Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În compoziție se vor pune astfel, 5-6 ouă fierte și 2 ouă crude.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise