CHIFTELELE:
Carnea se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, painea stoarsa bine, 1 ou si se adauga sare si piper dupa gust. Eu nu am adaugat prea multa sare, deoarece la prajit gustul sarat se accentueaza.
Din pasta obtinuta am format bilute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe un servet la scurs.
SOSUL DE ROSII:
Am calit ceapa tocata in putin ulei cu apa, apoi am adaugat bulionul si rosiile curatate de coaja si tocate marunt, foaia de dafin si supa de legume (in 500 ml apa am fiert 2 linguri de legume deshidratate, si am strecurat supa) si am lasat pe foc pana s-au patruns (cca.20 min.).
La final am adaugat cateii de usturoi feliati si chiftelutele si am mai lasat 5 minute pe foc.
I-am servit cu leustean proaspat tocat si presarat peste acestea.
NOTA:- Ideea pentru chiftelute am preluat-o din "Libertatea pentru femei RETETE, nr.3/2011 - "Chiftelute aromate", doar ca eu nu am avut fire de usuturoi, iar carnea tocata a fost de porc, nu de curcan. De prajit, le-am prajit doar date prin pesmet.
- Ideea pentru sosul de rosii am preluat-o din "Practic in bucatarie - Retete practice" editie speciala din luna iulie 2011, pg.28.
A fost delicios!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise