O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie. Aceasta reteta iti permite sa pregatesti rapid si usor un aperitiv delicios, care va fi placul oricui il incearca. Savureaza gustul autentic si textura perfect crocanta a acestor chifteluțe si bucura-te de momente frumoase alaturi de cei dragi!
Reteta de chiftelute aperitiv este simpla si se prepara usor. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive si dispar mereu printre primele.
Dar sunt foarte bune la micul dejun, pranz sau cina alaturi de piure de cartofi, legume, salate sau diverse sosuri.
Intr-un bol punem carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugam oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.
Amestecam foarte bine compozitia cu mana, acoperim bolul si lasam la rece o ora.
Apoi formam chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.
Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.
Din reteta de chiftelute aparitiv obtinem 40 de bucati.
Se pot pune pe platourile cu aperitive ca atare, alaturi de branzeturi, mezeluri, masline, legume feliate. Sau se pot insira pe betisoare pentru aperitive alaturi de cubulete de cascaval, rosii cherry sau ardei gras diverse culori.
Oricum ati prefera aceste chiftelute aperitiv, va asigur ca au mare trecere si va recomand cu drag reteta.
Pe platourile cu aperitive, alaturi de aceste chiftelute, merg de minune niste aperitive rapide din foietaj si cateva oua umplute cu pasta de ton. Iar buletele de branza si cartofi nu trebuie sa lipseasca. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise